Kulinarny Projekt

We wtorek 29.05.2018.roku odbyło się kolejne  spotkanie kulinarne wraz z zaliczeniem projektu. Szkolni kucharze z klas gimnazjalnych integracyjnych piekli pyszne ciasto z kefirem i jabłkami. Wykonali poszczególne zadania:

-przygotowanie naczyń i produktów potrzebnych do upieczenia murzynka

-połączenie wszystkich składników

-obranie i pokrojenie jabłek

-pieczenie

-wspólna konsumpcja

Po wykonaniu wszystkich zadań uczniowie wlewali ciasto do form. Wszyscy świetnie współpracowali czego dowodem było pyszne ciasto.  Podczas wspólnego przyrządzania ciasta uczestnicy zajęć mają możliwość kształtowania umiejętności posługiwania się narzędziami maszynami oraz opanowanie prostych  umiejętności  i czynności współpracy. Uczenia koncentracji uwagi skupienia się na danych czynnościach. Zaspokojenie własnych potrzeb i otoczenia.

Anna Jarzynka i Elżbieta Brodziak